Бібліотека,  Виховна робота,  Новини

Заходи, приурочені Дню пам’яті Героїв Крут

У Тернопільському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі відбулися заходи, приурочені Дню пам’яті Героїв Крут:

– 26 січня у бібліотеці відбувся урок-памʼять «Герої Крут – для нащадків взірець». Здобувачі освіти 15 групи під час заходу переглянули відеоролик, в якому детальніше дізнались про цю історичну подію, хронологію та подвиг молодих людей, справжніх патріотів рідної землі, які під залізничною станцією «Крути» 29 січня 1918 року протистояли багатотисячній більшовицькій армії, яка мала намір взяти Київ.

– Завідувачем бібліотекою Квітославою Сасаровою була представлена тематична книжкова виставка з фотодокументами, приуроченими битві під Крутами, відомими та невідомими фактами, його передісторією, художньою літературою, що більш детально розкриває причини та наслідки подій того часу.

– 29 січня вихователь Владислав Лавнікович провів захід, присвячений Дню Героїв Крут для здобувачів освіти, які проживають у гуртожитку №1. Ведучі розповіли про події тих часів, провели аналогію подій із сучасністю. Все почуте було закріплене переглядом документального фільму та, віддаючи шану полеглим воїнам, було заспівано гімн України. Захід закінчився гаслом “Героям Крут” тричі: “СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА” – що лунатиме навіки для прийдешніх поколінь!

– 29 січня вихователі Тетяна Дідух та Любов Вовчак організували перегляд історичного фільму «Крути 1918» для здобувачів освіти, що проживають у гуртожитку №2. Перед початком перегляду пригадали історичні події, з’ясували, чому бій під Крутами визначив майбутнє Української Народної Республіки, побачили як виглядає меморіальний комплекс «Пам’яті Героїв Крут».

Подвиг Героїв Крут став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за державну незалежність. Ми завжди маємо пам’ятати свою історію та якою ціною виборюється Свобода!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *