Бібліотека,  Виховна робота,  Гуртки,  Новини

Заходи, приурочені Дню Соборності України

День 22 січня 1919 р. – Акт Злуки Української та Західноукраїнської народної республіки в єдину Україну – це історична подія, яка увійшла до національного календаря як велике державне свято.

У Тернопільському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі відбулися заходи, приурочені Дню Соборності України:

У гуртожитку №2 – виховний захід «Соборність України: сторінками історії та героїзму», який підготували здобувачі освіти групи 1ПК із вихователями Тетяною Дідух та Любов’ю Вовчак.

У бібліотеці освітнього закладу представлена тематична виставка “Вертаємо своє. Соборність – мета перемоги”, приурочена Дню Соборності України, яку організувала завідувач бібліотекою Квітослава Сасарова.

– Виховний захід «Соборність України – соборність наших душ» провела керівник гуртка Ольга Мандзюк із здобувачами 14 та 15 групи. У заході взяв участь учасник АТО, учасник бойових дій Дмитро Харчук. Захисник розповів про особливості бойового шляху, підростаюче покоління цікавилися воєнними буднями, потребами військових на передовій, чи скоро закінчиться війна.Учасники заходу переглянули короткометражний документальний фільм «Акт злуки! Історія, яку десятиліттями витравлювали з пам’яті українців» , давши правильні відповіді на запитання, здобувачі освіти розгадали зашифроване слово, назву сьогоднішнього свята – «СОБОРНІСТЬ», та сформували символічний «ланцюг єдності».Дякуємо Дмитро Харчук за співпрацю, відданість і жертовність Україні, за приклад наслідування для молоді.

Хай слово «Соборність» не буде тільки книжковою фразою, але щоденним хлібом та правдивою Ідеєю наших буднів!» Михайло Дяченко (Марко Боєслав), «За соборний моноліт», 1950 рік

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *