Обласна методична секція педпрацівників професій сфери послуг (громадське харчування)
11 жовтня на базі ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» відбулась обласна методична секція педпрацівників професій сфери послуг (громадське харчування) на тему: «Сприяння розвитку професійної компетентності педагогічних працівників як засобу підвищення якості освітніх послуг».
План роботи і засідання секції:
1. «Формування навчально-методичної та матеріально-технічної бази професійної підготовки кухарів відповідно до ДС П(ПТ)О на компетентісній основі» – методист НМЦ ПТО у Тернопільській області Ольга Жилан.
2. Майстер-клас «Презентація та дегустація вин світу» – сомельє Володимир Савельєв.Запрошений сомельє детально розповів про історію розвитку виноробства, сорти винограду, їх класифікацію та зробив декантацію вина (переливання з пляшки в спеціальний графин для насичення киснем (аерації), очищення від осаду на дні і створення урочистої атмосфери дегустації). Це все супроводжувалось цікавою та захопливою грою на губній гармоніці, мелодії якої асоціювалися з різними країнами світу.
3. Майстер-клас «Приготування страв з використанням алкогольних напоїв» – майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Наталія Малюта.Класичне сирне фондю – саме ця страва стала смачним та запашним завершенням обласної секції.