Кабінет психолога,  Новини

Всеукраїнська кампанія “16 днів проти насильства” (фото, відео)

З 25 листопада розпочалася Всеукраїнська кампанія “16 днів проти насильства”, яка триватиме до 10 грудня.

Ця щорічна акція ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних в Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Таким чином, майже кожен день з 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, в освітньому закладі, на вулиці  ми можемо й повинні зупинити його.

ЗУПИНИМО НАСИЛЬСТВО РАЗОМ!!!

Варто наголосити, що від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України, українці зіткнулися із безпрецедентним рівнем насильства, пов’язаним із війною.

Мінсоцполітики наголошує, якщо ви стали безпосереднім свідком насильства, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102. Від цього залежить життя та здоров’я постраждалої особи.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *