Виховна робота,  Кабінет психолога,  Новини

День безпечного Інтернету

Щороку, у другий вівторок лютого, весь світ відзначає День безпечного Інтернету. З цієї нагоди 6 та 8 лютого практичний психолог Лариса Собчак провела просвітницькі бесіди для здобувачів освіти, які проживають у гуртожитках під гаслом: “Разом до безпечного Інтернету”. Метою цих заходів є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій, привернення уваги до проблем безпечної поведінки в мережі Інтернет, визначення переваг та ризиків, які існують в сучасному інтернет-просторі, а також як можна себе захистити від негативних наслідків. Під час перегляду відеоролика “Online сексуальне насильство над дітьми (кібергрумінг)” на прикладі героїв фільму здобувачі освіти мали змогу дізнатися, що може очікувати на них, якщо надто довіряти малознайомим людям, та отримати поради щодо свого захисту у подібних ситуаціях.

На даному заході молодь ознайомилася зі змістом листа Управління Служби безпеки України щодо вступу підлітків в анонімні  групи у соціальних мережах, де вони стають об’єктами різного роду психологічних маніпуляцій, які спонукають до вчинення правопорушень у сфері державної безпеки. Здобувачам освіти наголошено на неприпустимості здійснення дій подібного характеру та необхідності негайного повідомлення про отримання таких пропозицій.

Інтернет сьогодні є важливим інструментом для сучасної людини. Але, для того, аби бути захищеними в мережі, маємо знати та розуміти, що на нас там чекає.

Будь захищеним в Інтернеті! Адже це так просто…

#SID2024, #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету, #ДеньБезпечногоІнтернету2024

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *