Новини

Просвітницький семінар «Боротьба за державність. Як пам’ятати?»

Упродовж 18 – 19 жовтня 2022 року проходив просвітницький семінар «Боротьба за державність. Як пам’ятати?» на базі Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Це спільний захід Українського Інституту національної пам’яті, Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, приурочений 80-й річниці створення УПА.

У семінарі взяли участь працівники нашого училища:викладачка історії – Іванна Солотвінська; завідувачка бібліотекою – Квітослава Сасарова.

Важливі та актуальні теми піднімали учасники семінару з історії державотворення та боротьби за незалежність у ХХ та ХХІ століттях, про особливу роль діяльності ОУН-УПА на теренах Тернопільщини. Також на семінарі виступали з доповідями, які були наповнені тематичними презентаціями та відеоматеріалами:

– Олена Охрімчук – к.ф.н., начальниця Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті;

– Ганна Байкєніч- к.п.н., завідувачка сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті;

– Лариса Бондарук – к.і.н., головна спеціалістка Західного міжрегіонального відділу Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті у регіонах;

– Євген Філь – дослідник, краєзнавець, громадсько-політичний діяч. Особливої уваги заслуговував огляд виставки “Україна. Війна в Європі.”

Висловлюємо щиру вдячність організаторам семінару за запрошення.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *