Виховна робота,  Новини

«Квіти у полі, там де Крути»…

Про подвиг юнаків, які стали символом патріотизму й жертовності у боротьбі за незалежну Україну, говорили під час виховної години «Квіти у полі, там де Крути», що відбулася в гуртожитку ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі.

Організатори – вихователі Іванна Солотвінська, Оксана Кучерук, Владислав Лавнікович – окреслили умови, в яких відбувався бій, змалювали події, що передували йому, наголосили на результаті самовідданої пожертви жменьки гімназистів, студентів й козацтва, які стала на двобій із добре вишколеною та озброєною армією Муравйова.

«Запис до лав юних захисників Української Народної Республіки відбувався добровільно, – зазначив Владислав Лавнікович. – Вони ніколи не тримали у руках зброї і навіть не мали елементарної військової підготовки, проте зуміли зробити неможливо: затримати ворога на 4 дня, що дало можливість представникам УНР підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу, що означало визнання самостійної УНР суб’єктом міжнародних відносин».

Запеклий бій тривав близько шести годин.

«Втрати українців – близько cотні осіб. Втрати більшовиків – 300. Крутянці нині ототожнюють з незламними «першими кіборгами» та є, були й будуть прикладом для багатьох поколінь українців», – додала Іванна Солотвінська.

«Ця битва – символ нескореного духу нашої нації», – резюмувала Оксана Кучерук.

Опісля спілкування – кіноекскурс в минуле. Затамувавши погляд учні дивилися історичний фільм-екшн режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918».І почуте – оживало на очах. Емоції переповнювали…

Виховну годину завершили – хвилиною мовчання… Усвідомленою! Коли в скронях, здається, пульсує «Ще не вмерла Україну…», у виконанні Григорія Піпського…

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Крутянцям слава!

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *