Без категорії,  Кабінет психолога,  Наша діяльність,  Новини

У ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі відбулось заняття з елементами тренінгових вправ «Знаємо та реалізуємо свої права»

Уявіть: ви – лікар! Ваші пацієнти – вчитель, депутат, студент, банкір, дитина, наркоман, священник – очікують пересадку серця. Ви маєте його, але тільки одне. Кому віддасте? Як обиратимете того, хто отримає шанс на життя?

Такий нелегкий вибір довелось робити учням ТВПУ ресторанного сервісу й торгівлі, що мешкають у гуртожитку №1, під час психологічної гри «Лікар». Хлопці довго міркували, вагались, зрештою визначились: право на життя має кожен. І не важливо, хто ти, яку посаду займаєш, тільки порядок зарахування у черзі на це серце!

Практичний психолог училища Лариса Собчак пропрацьовувала з учнями найвище мистецтво – вміння ухвалювати справедливі рішення, якими б важкими вони не були.

Під час практичного заняття з елементами тренінгових вправ «Знаємо та реалізуємо свої права», приуроченого Міжнародному дню захисту дітей, грали й у «33». Правила прості: кожен, кому випадало число, котре має в собі трійку чи ділиться на трійку, називав одну зі статей Конвенції ООН про права дитини.

А ще були цікаві вікторин, бурхливі обговорення, відверта й щира розмова. У дружній атмосфері час злетів непомітно.

«Важливо, що під час спілкування учні усвідомили головне правило: «Прагнучи відстояти свої права, не порушуйте прав інших!», – констатує Лариса Михайлівна.  

Завершилось заняття …загадкою, котру психолог пропонує розгадати й вам. Отож:

Вона нічого не коштує, але багато дає.

Вона збагачує тих, хто її отримує, не збіднюючи при цьому тих, хто нею обдаровує.
Вона триває мить, а в пам’яті залишається інколи назавжди.

Ніхто не багатий настільки, щоб обійтися без неї, і немає такого бідняка, який не став би від неї багатшим.

Вона створює щастя в домі, породжує атмосферу доброзичливості в ділових взаєминах і служить паролем для друзів.

Вона – натхнення для утомлених, денне світло для тих, хто занепав духом, сонячний промінь для засмучених, а також краща, створена Богом, протиотрута неприємностей.

Її не можна купити, не можна випросити, не можна ні позичити, ні вкрасти, оскільки вона сама по собі ні на що не годиться, поки її хтось сам не подарує!

Ніхто не має потреби в ній так, як ті, у кого вже нічого не залишилося, що можна було б віддати!

Що це? Відповідь, пишіть у коментарях.
Поділитися: