Професії

Професія “Кухар; офіціант; бармен; майстер ресторанного обслуговування”

Професію “Кухар” відкрито в училищі з вересня 1994 року.

Навчально-матеріальна база училища сприяє якісній підготовці кваліфікованих робітників з професії. Створено навчальні кабінети, кухні-лабораторії, бар, навчальний ресторан відповідно до сучасних вимог і наближені до виробництва.

Укомплектовані комплексним навчально-методичним забезпеченням і роздатковим матеріалом, інструментами для проведення лабораторно-практичних робіт, інструктивно-технологічними картинами, стендами, плакатами, муляжами страв і напоїв, посудом і приборами європейського зразка, столовою білизною.

Викладачі і майстри виробничого навчання у роботі з учнями застосовують інноваційні методики, проводять бінарні уроки. У процесі навчання використовують традиції старовинної національної кухні, новітні способи приготування страв, страви зарубіжних кухонь. Молоді майстри виробничого навчання переймають досвід старших колег, намагаються підтримувати високий рівень проведення уроків виробничого навчання.

Стало хорошою традицією проводити тижні з професій. У рамках тижня відбуваються виставки кулінарної майстерності, барної справи та майстер-класи з професій. Цікаво проходять виховні години, зустрічі, тематичні вечори, відеофільми. Традиційними стали конкурси фахової майстерності серед учнів та викладацького складу.

Для набуття практичних навичок учні проходять виробничу практику у провідних закладах ресторанного господарства, кращих оздоровчих комплексах південного узбережжя, Миколаївської та Херсонської області.

Поділитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *